Kivik

_DSC1880Kivik. Finns det någon som hör namnet Kivik och i samma ögonblick inte tänker på äpplen? Jag har svårt att tro det. För överallt där så ser en äppelodlingar. Äppelträd i rader som bara dignar av all frukt. Självklart var vi tvungna att spana in musteriet nu när vi var där, något annat fanns inte på kartan. _DSC1872Vi läste om äpplen…_DSC1875…och om hur utveckling i just Kivik har gått till, från första fröet tills idag._DSC1877Så nu är jag äppelfrälst. Jag som knappt gillar äppeldricka…?_DSC1879En rolig sak att se var denna trädgård där de hade en massa olika äppelträd bredvid varandra så en lätt kunde jämföra vilken skillnad det var mellan sorterna. Hur både färg och storlek skiljde sig en massa. Verkligen en hel vetenskap._DSC1722Annars såg det mest ut såhär i Kivik, små gulliga skånehus med havet som bakgrundskuliss._DSC1709Vi besökte även Kiviksgraven/Kungagraven. Ett stort stenröse som var en gravplats från bronsåldern._DSC1706Lite roligt att se men inte riktigt värt inträdet som en var tvungen att betala…._DSC1723Allt som allt så gillar jag Kivik. Men kanske ännu mer omgivningarna runt om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s