17 mai

_DSC4831Igår var det 17 maj och vi drog in till Oslo för att se lite av firandet. Det var faktiskt första gången vi var i Norge på deras nationaldag (var i Köpenhamn förra året och Paris året innan) så det var kul att få känna stämningen. 

4trgfdAlla är finklädda och det är nästan en majoritet som har folkdräkt, mest kvinnor men också många män. Är ju en upplevelse att bara stå och spana in folk, vi borde ha mer folkdräkt i Sverige med.

_DSC4785Det första vi möttes av var kungens egna garde som kom spelandes.

17maiMen vi tog oss till Karl Johan för där skulle barnetåget va, alla skolor i Oslo deltog så det var ungefär 4-5 timmar långt (vi såg inte hela…). Det var orkestrar av alla de slag,  från nybörjare upp till veteraner, och däremellan gick skolbarnen och ropade ”hurra hurra hurra”. Snacka om festligheter till max.

_DSC4837Vi vinkade på kungafamiljen, vi såg för övrigt kronprinsfamiljen i sin bil när de blev eskorterade in till stan.

ewfdscDe sålde gigantiska jubileumsbullar så det blev en fika innan vi kände att vi var nöjda och drog hem igen.

En reaktion till “17 mai

  1. Ja, så många glada barn o så många finklädda människor på en gång vet jag aldrig att jag tidigare varit med om samtidigt. Kul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s