He’s an Ironman

OLYMPUS DIGITAL CAMERAI lördags var det ju äntligen dags för Ironman Kalmar 2014 och David var anmäld. Vi gick upp lite innan fem och när vi gick till tävlingsområdet vid halv sex såg det ut så här. Solen var på väg upp för att starta en fin tävlingsdag.OLYMPUS DIGITAL CAMERAI ”bytesområdet” innan start. Det var här inne de skulle byta från simning till cykel och cykel till löpning. Ironman är alltså en triathlontävling, en extrem sådan. Du ska simma 3.8km, cykla 180km och sen springa ett maraton på det (42.2km). Allt i ett svep.OLYMPUS DIGITAL CAMERANär grejerna var färdigpackade gick vi till hamnen där starten skulle gå. Vi var inte ensamma…OLYMPUS DIGITAL CAMERARätt mycket folk på plats för att heja på de tävlande. Klockan är inte ens sju här än och redan packat. Men det var verkligen jätteroligt att va publik, så himla trevlig stämning hela dagen.OLYMPUS DIGITAL CAMERAKl 6.55 gick starten för proffsen. Vinnaren gick i mål ungefär 8h och 10min senare. Damvinnaren var 45min efter herrsegraren.OLYMPUS DIGITAL CAMERASen klockan 7.00 gick den flygande starten för de andra 2000 tävlanden. Det såg ut som att havet kokade!OLYMPUS DIGITAL CAMERADe sista 200 metrarna av simningen.OLYMPUS DIGITAL CAMERADär är David! Mitt i bild. Är rätt så stolt över att jag såg honom!OLYMPUS DIGITAL CAMERASå var det till att hoppa ur våtdräkten och klä sig för cykling istället.OLYMPUS DIGITAL CAMERAHär efter 12 mil såg det bra ut. Han vinkade glatt på mig när han såg mig med, ett bra tecken.OLYMPUS DIGITAL CAMERACyklingen gick kanon och här har vi honom vid en vätskestation efter ungefär 17 km löpning. Lite ont i benen men vid gott mod.OLYMPUS DIGITAL CAMERAUpploppet. Efter 12 h och 34 minuter passerade han mållinjen. Så himla bra jobbat! Behöver jag säga att jag var typ världens stoltaste flickvän just då? David, du är grym!

2 reaktioner till “He’s an Ironman

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s