Kapitolium

_1_DSC2316Även detta har jag visat er förut men nu kommer det igen, hoppas ni står ut… En strålande fin dag valde vi alltså att gå en guidad tur i USA:s regeringsbyggnader, vilket kan tyckas lite konstigt såhär i efterhand då jag inte ens har besökt byggnaderna som den svenska regeringen håller till i men men. Antar att de inte är riktigt lika praktfulla så valet kanske inte är så konstigt ändå. _2Vi hade lite otur då de renoverade kupolen när vi var där, det tar ju verkligen bort lite utav pampigheten minst sagt. _DSC2328gdfhgshThe Capitol (Kapitolium på svenska) är fulld med vackra tak och statyer. Statyerna är delstaternas vilka har fått skänka två stycken var som respresenterar dem och USA:s historia. _DSC2330_DSC2332Detta är någon gammal sal som de bestämde saker i förr men inte längre om jag kommer ihåg det hela rätt. Men det är inte det viktiga här utan det viktiga är skrivborden, titta så fina de är! _DSC2335_DSC2333Efter guidningen var klar och vi kollat in kongressens och senatens rum (där var det dock foto förbjudet) så gick vi i en tunnel bort till nationalbiblioteket som utgjordes av en minst lika vacker byggnad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s