Norgesemester dag 1: Mot Preikestolen

1507_1Då börjar vi med sommarens semestergenomgång! Första semesterdagen, alltså redan på lördagen, satte vi oss i bilen för att åka hela vägen till basen av vandringsleden upp till Preikestolen. Bilturen dit tog precis hela dagen.

1507-2När vi kom fram parkerade vi bilen och gav oss av uppåt, det tog oss 2,5 timme att ta oss upp. Vi hade med hela hajkpackningen för vi tänkte tälta. Leden är Norges populäraste, och det var en hel del folk hela tiden på väg upp och ner, så den var fixad för att göra vandringen så enkel som möjligt med trappor och liknande.

1507-3Vi vände oss om med jämna mellanrum för att njuta av utsikten bakåt som bara blev bättre och bättre ju längre upp vi kom.

1507-5Sen passerade vi helt plötsligt en sorts höjd och såg istället fjorden på andra sidan. Då var vi typ framme.

_DSC5302_DSC5274Stup rakt ner i fjorden, 600 meter fritt fall. Läskigt men häftigt.

_DSC5277Jag var sjukt nöjd då det bara var första semesterdagen och jag var redan vid mitt mål för resan, dit jag velat åka ett bra tag.

_DSC5284_DSC5296Vi satte oss på platån ett tag och beundrade utsikten innan det var dags att hitta en tältplats då det nu var middags- och sen sovdags.

1507-6Då det hade regnat innan så all mark var genomvåt så bestämde vi oss för att helt enkelt slå upp tältet på berget med den bästa utsikten.

_DSC5329 För vem vill inte gå och lägga sig till och sen vakna med denna utsikt?

Annons

En reaktion till “Norgesemester dag 1: Mot Preikestolen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s