Gotlandssemester

Nu tänkte jag hoppa tillbaka till sommaren och lite semester igen, för efter vi hade varit i Norge och vandrat och rest runt så var nästa större mål Gotland.

_DSC5702Det började med att regnet vräkte ner där vi stod i färjekön i Oskarshamn, vi var då rätt glada över att det inte var en cykelsemester vi var på (även om vi förstås hade cyklarna med oss bak på bilen). Annars hade vi väldigt tur med vädret under vår Gotlandsvistelse för det regnade bara när vi satt i bilen men aldrig när vi ute, perfekt tajmat liksom.

_DSC5707Vi hade bokat boende på ett bed & breakfast lite norr om Visby men de hade inte städat rummet vi fick och hade inte personal för att fixa det så de frågade om vi kunde tänka oss att bo på hotell inne i Visby istället och det kunde vi såklart. Vi fick även en gratis middag i hotellrestaurangen som kompensation…

_DSC5717_DSC5719_DSC5720Kvällspromenad i Visby hamn.

_DSC5730_DSC5739_DSC5735_DSC5742Nästa morgon drog vi direkt efter hotellfrukosten mot Lummelundagrottan. Det var första gången David var på Gotland så då får en ju va lite turistig direkt. Jag tycker dock att grottorna verkligen är värda ett besök då det både är spännande och vackert.

_DSC5755_DSC5757Vägkanterna är så himla fina där ängen får gå ända upp till asfalten, är bara Öland och Gotland som har det så vad jag vet, varför tar inte resten av Sverige efter det?

_DSC5763_DSC5762_DSC5765Vi åkte runt med bilen, utforskade små vägar och stannade till där vi tyckte det såg fint ut. Vi åkte bland annat rakt in i en pågående loppis i en liten hamn.

_DSC5764Gotland är så himla fint, precis som Öland. Är lite kär i de öarna, synd att de ligger så långt bort bara…

En reaktion till “Gotlandssemester

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s