En helg i Köpenhamn

Efter en sex timmar lång bilresa där jag och David hämtat upp tre vänner i Göteborg så vinkade jag och Augusta hejdå till David och hans kompisar i Malmö och tog tåget till Köpenhamn, där gick vi sen till Hotel Tivoli som skulle bli vårt hem för helgen.

Efter att ha checkat in och gjort oss hemmastadda så tog vi hissen upp till högsta våningen och restaurangen som låg där. Vi hade inte bokat men fick bara vänta i 45 minuter på bord, 45 minuter som vi tillbringade i en soffa i en lounge del och drack varsin drink. Det gjorde även att vi hade gott om tid att titta igenom menyn vilket var bra då det fanns massa med sushi och olika sticks att välja på. Valet föll på lite olika kycklingpinnar för mig och sushi för Augusta och jag fick återigen öva upp mina skills i att äta med pinnar.

Morgonen därpå börjades med hotellfrukost, alltid lika gott! Vi åt ägg, bacon, smörgåsar och wienerbröd i massor tills vi kände att vi var laddade för en dag på stan.

Tivolispeglar i hallen till och från frukostmatsalen, jättekul och min mage blev större än vad den redan är…

Sen blev det Ströget och vi kände att vi var i Danmark då detta var bland det första vi noterade: ett café med massa wienerbröd.

Vi gick in på Ilums bolighus och kom båda ut med varsin påse med julpynt, så kul att kolla på en massa julpynt ju! Längtar till advent här nu! Sen gick vi vidare i några klädaffärer och jag tog selfies i provrummet medan Augusta hämtade nya storlekar på kläder. I klädväg är jag numera en mamma-t-shirt rikare.

Jag provade hattar som vanligt men vågade som vanligt inte köpa någon… Är lite förtjust i denna dock, funderar bara på när, var och hur jag ska våga/kunna använda den…

Sen betalde vi 25DDK var för att gå upp i ett torn och kika på utsikten, det fanns ingen hiss utan det var lutande stenläggning som gällde, varv efter varv efter varv…

 Men utsikten var väl värd pengen och mödan!

  Vi satt där uppe en stund och vilade benen och njöt av utsikt och solen. Så himla gött att få en helg att bara umgås utan att vi hade något speciell tid eller något sånt att passa. Bara tid för att göra det vi kände för och snacka om livet i allmänhet.

Vi åt smörrebröd till lunch på en uteservering i Nyhavn.  Himla lyxigt att vi fick sånt härligt väder!

IMG_0784
Vi strosade runt och kollade in parker, slott (två stycken faktiskt) och jag lyckades fånga Augustas hoppbild på första försöket, rekord!

Sen åt vi på restaurant på lördagkvällen (blev franskt) och på söndagen checkade vi ut och gick ytterligare en sväng i stan och efter lunch satte vi oss på tåget till Malmö igen. En himla kanonhelg helt enkelt!

Fotocredd till Augusta på typ hälften av bilderna.

3 reaktioner till “En helg i Köpenhamn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s