Mitt 2015

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut? Jag förlovade mig, blev gravid, åkte Vasaloppet (läs om det här och här) och vandrade i Norge (de inläggen finns här: Preikestolen del 1Preikestolen del 2Aurlandsdalen del 1Aurlandsdalen del 2 och Aurlandsdalen del 3).

_DSC5582.jpgAurlandsdalen.

Genomdrev du någon stor förändring? Genomdrev och genomdrev, den största förändringen är ju att jag är gravid och att vi har förberett oss för det.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Min morbror fick barn förra veckan, hurra hurra hurra, så nu har jag fått en till kusin. Annars har nog inga av mina vänner fått barn just i år (förlåt om jag glömt nån), eller jag har bekanta som fått barn men inga jag umgås regelbundet med. Men det känns som det är en hel del som är gravida i min närhet. Dock ingen som jag känner i Oslo så får la helt enkelt skaffa mig nya vänner här i vår.

Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas? Kan inte säga nåt specifikt datum så men den dagen i maj då vi fick ett plus på stickan kommer jag nog aldrig glömma. Plus att vi bestämde oss för att förlova oss där på våren, något vi hade pratat om ett tag men nu hände det. Vi hade dock inget exakt datum så när vi beställde ringarna bestämde vi oss för 25/5-15, för det lät ju snyggt.

img_0527.jpg

Dog någon som stod dig nära? Nej.

Vilka länder besökte du? Norge, Sverige, Danmark och Spanien.

Gjorde någonting dig riktigt glad? Att vi förlovade oss och att vi ska få en bebis (mm,  mitt liv kretsar lite kring det just nu…). Angående förlovningen så blir jag fortfarande alldeles glad när jag ser ringen på Davids finger och inser att han verkligen är min ❤

IMG_0583

Saknar du något under år 2015 som du vill ha år 2016? Inte på det personliga planet riktigt, mer bara att världen blir lite bättre för alla.

Vad önskar du att du gjort mer? Läst lite mer, jag mår alltid bra när jag läser men problemet är att jag inte riktigt har hittat böcker jag fastnat i i år.

Vad önskar du att du gjort mindre? Inget speciellt vad jag kan komma på nu och det verkar ju dumt att leta efter saker att klaga på så…

Favoritprogram på TV? Bron och På spåret. Har ni inte sett Bron så se den serien, helt fantastisk bra!

Bästa boken du läste i år? Har ju som sagt inte hittat de där fantastiska böckerna i år men Britt-Marie var här av Fredrik Backman kanske. Kan rekommendera alla hans böcker för övrigt.

_DSC4287Att få klappa ett par dagar gammalt lamm är verkligen lycka. Bild från i mars. 

 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Jag kände mig lite deppig i början på året men sen har jag mått bra och varit glad. Men vill samtidigt inte skriva gladare för då känns det som att de tidigare åren inte varit lika bra? Jag har haft ett bra år allt som allt, så kan vi säga.

Vad spenderade du mest pengar på? Vet inte riktigt. Mat och resor antar jag.

Något du önskade dig och fick? Vi ville ju bli gravida så check på den. Sen nu fick jag en ryggsäck i julklapp som jag önskat mig så det måste ju räknas.

Något du önskade dig och inte fick? Nej det tror jag inte. Eller det skulle va en ny klocka då 😉

Vad gjorde du på din födelsedag 2015? Tur att jag har en blogg för annars hade jag inte vetat… *Bläddrar tillbaka i arkivet* Så enligt detta inlägg gjorde en utflykt till stan och åt en massa gott. Så det var en lugn födelsedag i år.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Skulle väl vara lite mindre gravidkrämpor. Tänk om jag sluppit må illa, foglossningar och att spy, då hade ju året varit bättre.

Vad fick dig att må bra? Att bara få slappa och hänga med David. Att boka in och träffa vänner. Att ha lagom mycket planerat, typ resa iväg en helg och sen inte ha något inplanerat veckan efter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vem saknade du? Familj och vänner hemma i Borås och Göteborg. Jag saknar att bara kunna ta en fika med dem ibland, men var sak har sin tid.

Mest stolt över? Jag åkte Vasaloppet just det året då det var katastrofförhållanden. Är stolt över att jag genomförde det.

Högsta önskan just nu? Att förlossningen kommer gå bra och att bebisen är frisk.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Jag ska ju va mammaledig så det är ju nytt och annorlunda. Detta kommer även innebära att jag kommer få laga mer mat, väldigt annorlunda. Så har ni några bra recept så kom gärna med tips!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s