Julafton

DSC_7435.jpgMamma och pappa hade precis renoverat klart sitt vardagsrum (bara lite småsaker kvar) lagom till jul och vi dukade för julbord i matsalen. Till maten var vi 13 stycken: mamma, pappa, jag, David, Emanuel, Adam, Ing-Marie och Christian (Davids föräldrar), mormor, morfar, Lena (min moster), Henrik (hennes man) och min kusin Sara. Ett himla trevligt gäng.

DSC_7436.jpgSus laddade genom att sova i soffan typ hela dagen.

24dec.jpgJag såg ut såhär.

DSC_7458.jpgDSC_7441.jpgDet nya vardagsrummet sett från soffan, matsalsdelen ligger in till höger. Det blir så himla fint och öppet då de har rivit en hel del väggar och satt in mer fönster.

DSC_7443.jpgLite innan kl 13 trillade gästerna in och maten dukades fram.

DSC_7446DSC_7448DSC_7449DSC_7450DSC_7451Efter lite småhysterie där alla funderar på om allt är framplockat och om de fått allt på sin tallrik så åts det med glädje. Så trevligt att få fira med både min släkt och David och hans familj tillsammans.

DSC_7460.jpgDSC_7459.jpgEfter maten åkte min moster och hennes familj men vi andra stannade kvar hela dagen. Vi kollade såklart på Kalle och skrattade meståt våra egna ständigt återkommande kommentarer.

DSC_7461.jpgSen var det dags för lite fika där Ing-Marie bjöd på äggost, något flera inte hade ätit förut (jag hade ätit det en gång innan just hemma hos Davids föräldrar). Men det gick hem då nästan precis allt tog slut.

DSC_7467.jpgDSC_7469DSC_7475Så blev det tillslut dags att dela ut julklapparna. Jag är nöjd med mina som bl a innehöll en ny stavmixer deluxe och en ryggsäck jag önskat mig.

DSC_7486.jpgDagen avslutades med tomtegröt och skinkmacka innan de flesta av oss åkte på midnattsgudstjänst. En fin julafton.

4 reaktioner till “Julafton

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s