Segelsemester 

Ikväll har vi suttit här, i gästhamnen i Fiskebäckskil och ätit kvällsmat i sittbrunnen. Solen lyste oss i nacken och vi bara njöt. Men låt oss börja från början. 

I torsdags vaknade vi alltså i Bovallstrand där vi provianterade och sedan begav oss iväg. Ilse fick testa sin flytväst och det gick ju kanon.

Men mestadels har hon suttit här, i sin cykelstol. Där har hon perfekt utsikt över allt som händer.

Vi seglade söderut, genom Sotenkanalen, förbi Kungshamn och till sist ankrade vi upp i Karlsvik. 

Hej hej! 

Inne i båten har vi med oss sittdelen till Ilses stol, där sitter hon bra när vi matar henne. 

Familjeselfie!

Igår när vi vaknade så bestämde vi oss för att ligga kvar där vi var men bara lägga oss mot berget istället. Sagt och gjort, vi flyttade oss en sådär 100 meter och spenderade dagen med att bada, läsa och busa med Ilse. 

När kvällen kom fick vi besök av Emil, en gammal Chalmerskompis, och hans tjej som kom i sin båt. Himla kul att känna lite folk på havet! 

I förmiddags ringde min pappa och frågade vart vi hade tänkt att gå idag och om det möjligtvis var så att vi kanske skulle till en hamn och att de i så fall kunde komma och hälsa på. Då vi var mitt i planerandet av dagens rutt när han ringde så bestämde vi oss för att gå till Fiskebäckskil. 

Sagt och gjort, lagom till eftermiddagsfikat satt vi allihop nere i båten. Då hade det börjat spricka upp och vädret började bli fint. Helt tvärtemot det regn som var då vi seglade hit iklädda full regnmundering. 

Vi tog en promenad och spanade in fina hus och mysiga gator. Verkligen ett trevligt ställe detta! Ilse fick åka i bärselen då vi inte har med någon vagn, men hon var så nöjd så det är inga problem. 

Ilse och hennes mormor skrattar alltid en massa när de umgås!

Sen åt vi alltså kvällsmat i sittbrunnen men det vet ni ju redan. 

Lagom till Ilse behövde sova så åkte mina föräldrar hemåt och nu sitter vi nere i båten och har det gött, David läser och jag bloggar. Men nu ska jag ta fram min bok med. Det är allt härligt med semester!

4 reaktioner till “Segelsemester 

  1. Så roligt att se alla fina bilder och att Ilse verkar trivas i båten❤️
    En fin seglats hemåt önskar vi att ni får⛵️😎

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s