Kalmar slott

_DSC2002_DSC2036Om det är någon som har råkat missa det så kan jag berätta att jag är ganska så intresserad av historia, speciellt svensk historia och framförallt kungligheter. Och vad passar du bättre än ett slottsbesök, närmare bestämt ett besök på Kalmar slott._DSC2005 _DSC2007De hade en bland annat en utställning om kvinnofängelset som fanns i slotten under en period runt 1700-1800. Annars räknar jag med att ni vet saker som att Kalmar var rätt centralt under typ 1300-talet, ni vet Kung Byxlös (Drottning Margareta) och Erik av Pommern och sådär. Klart det då behövdes ett slott, ett centrum för Kalmarunionen. För övrigt rätt coolt att den enda som har lyckats ena Sverige, Norge och Danmark var en kvinna som levde för 700 år sedan. Hon är typ min idol._DSC2013Jag konstaterade att riddarna var rätt små förr i tiden…_DSC2016 _DSC2017 _DSC2021Vi spanade in pampiga salar, utsmyckade rum och vackra tak.Untitled-2Det fanns även en utställning om Gustav Vasa och hans familj, vilka kläder de hade. Vet inte hur bekväm jag hade varit med den kragen till höger. Skjortor som knäpps ämndå upp i halsen släng er i väggen liksom. _DSC2025Vad vore det för slott om det inte hade en egen kyrka?_DSC2030_DSC2028Jag gillar alltså slott och då även Kalmar slott, riktigt fint och kul att kika runt i.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s