National Mall

_DSC2181Här i Oslo så känner vi fortfarande av den där himla tidsskillnaden, helt sjukt jobbigt att ta sig upp på morgonen ju. Ögonen bara ”neeeeeeeeeeeeeej, jag producerar mer grus, du ska inte kunna öppna oss”. Typ. Så istället kollar vi på bilder från the National Mall, alltså den där stora parken i D.C. där allt finns. _DSC2183Till exempel den här obelisken._DSC2184Från den skymtas kapitolum åt ena hållet…_DSC2186…och Lincoln Memorial åt andra. Idag spanar vi in vad som finns åt det hållet. Kongressen i kapitolum kollar vi en annan dag._DSC2187Hej hej._DSC2190Det spelades baseboll i parken (brännboll känns helt plötsligt hur enkelt som helst i jämförelse…)._DSC2194_DSC2192I parken har de en massa minnesmärken över alla krig som USA har varit inblandade i. Detta är för andra världskriget._DSC2205 _DSC2204Koreakrigets. Statyerna är klädda i full krigsmundering och ser väldigt verkliga ut, häftigt minnesmärke._DSC2219_DSC2216Minnesmärket för Vietnamkriget var väggar där namnen på alla de som stupat stod inristade. Det gick även att slå upp alla namn i boken (böckerna) som fanns i montrar på plats._DSC2201Sen hälsade vi såklart på Lincoln också. 2Rätt maffig staty. Men helt knökat med turister just där och solen stod på och det fanns typ ingen luft alls. Vi fick typ panik (nästan iaf) av värmen och det var en ren njutning att gå ut igen där det fläktade lite. _DSC2210Men han har ju en helt okej utsikt ändå, det måste jag ju säga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s